Ny adress

Från och med igår har jag ny bytt adress, från ha bott på finaste gatunamnet, Floragatan, till att numera bo på Frälsegården i Sunträlje. Detta pyttelilla samhälle precis utanför Lundsbrunn.
Att Gustav och jag fått lov att förvalta denna anrika gård från 1890-talet, gedigna timmerväggar, 11 rum att dansa genom och den parkliknande gräsmattan.

Det är så mycket som inte blivit som det var tänkt och sen flytten i maj har vardagen kantats med sorg och tråkiga besked. Saker kommer liksom inte ensamma utan gärna i en trasslig hög. Tacksam att många funnits där som stöttat och lyssnat, mest lyssnat då behovet att vara själv och greja på egen kammare varit stor. Dock vaknar jag varje morgon och ler för mig själv och tänker ”tänk att jag får bo så här nu”. Sambo livet uppskattats, vi får äntligen ses varje dag och stöta och blöta vardagen tillsammans, det är fint!

Tomhet

Jag har en bra period, det glöms bort, smärtan efter dig har bäddats in inom mig för en stund. Det är inte bottenlöst just nu. Mycket är som vanligt men nu när mörkret omsluter mig kommer det över mig. Saknaden över att du inte finns mer att vi inte får vara tillsammans, att allt nu bara är minnen… jag vill inte ha minnen jag vill ha dig. Jag står i fönstret och ser solen sakta gå ner. Två ljus är tända för dig, två ljus är tända för att du ska hitta mig.

Jag bläddrar bland alla bilder, varför tog jag Inte fler, varför har jag inte mer att bläddra mellan, nyss var du här, nyss kunde jag lägga min kind mot din, nyss var det vi mot världen. I ditt sista andetag fick du känna solen mot din päls och gräset under dina hovar. Tack för allt min älskade vän

En annan sorts Påsk

Påsken 2020 kommer många komma ihåg för coronavirusets hårda grepp om vardagen, social distansering och vara hemma, isolera sig och inte resa någonstans. Sen 2012 har jag sjungt på långfredagen, påsknatten och påskdagen men iår blev allt inställt så som mycket annat.

Sången och kyrkan har saknats dessa dagar då det har en speciellt plats hos mig, det är en fin samhörighet och det är härliga musikstycken vi sjunger, speciellt långfredagen då sången innehåller mycket drama kopplat till den händelse som utspelar sig.

Varför kommer jag minnas den här påskhelgen mer än andra? Jo, för den här helgen har gått i renoveringens tecken, mitt kök i lägenheten har fått nytt golv, nymålade väggar och några golvlister utbytta. Vi har rensat på Gustavs föräldrahem, varit en vända på tippen OCH vi har umgåtts jag och Gustav. Vi har ätit gott, sett på serier och gjort saker tillsammans. Mest är ändå att vi har grejat tillsammans, övar inför kanske ett utav våra livsprojekt att få flytta ihop, renovera upp det som ska bli vår medelpunkt.

Fast precis just nu sitter jag med en stor kopp te, nybakat bröd och en podd på högtalaren och njuter av att helgen.

Den eviga balansen

Jag vet inte hur många gånger jag upprepat för mig själv om sökandet efter den eviga balansen i mitt liv, att hänga sig fast i den önskan, att det faktiskt finns möjlighet att hitta den där delen i vardagen, livet och mellan andetagen som skapar en inre frid, en balans, att vågen står still, kulan inte rullar är så sjuk. Genom att jag springer genom vardagen, livet och andetagen glömmer jag stanna upp och faktiskt se världen för mina barn kommer inte se världen på samma sätt som jag. Så idag slutar jag söka efter min balans, jag lever i kaos, jag kan inte påverkar mer än mitt sätt att se på saker och ting och nu är det bra. Jag ser fram emot vad våren har att erbjuda och vilket kaos det nu innebär

Okej en bild från FÖRRA julen men älskar den för på den finns mannen i mitt liv, mannen som heter Brummel och är mig förbannat kär

En lugn söndag

Vaknade av en snusande Gustav intill, Brummel låg som en kanelbulle i en stor filt precis nedanför. Det är fint att få vakna mellan mina favorit killar. Försiktigt kliva upp och ta med Brummel på en morgonpromenad, vi hittade några kantareller på vägen. Blev en god kantarellsmörgås till frukost

Sen packade vi in oss i bilen och åkte mot Skövde då grabbarna skulle spela golf och jag, Hanna, Sigrid och Brummel hänga. Vi hann med ett varv på lager 157, Bik Bok, sallad på Rådhuset och flying tiger.

Vi hann med två promenader i skogen med Brummel innan grabbarna kom efter ha golfat klart. Sen packade vi in oss i bilen för att åka tillbaka till sunträlje och laga middag. Det blev kycklingwraps, mums 😋

Sen åkte jag och Brummel till Trässberg där vi kvällsfikar och pratar om kommande veckan. Nu har jag lagt mig i sängen och bara njuter av en skön lugn söndag.

Nytt jobb!!

Jag hade ingen aning hur stort det skulle va att byta jobb, jag har nu jobbat 1 1/2 vecka och jag verkligen sprudlar när jag kommer hem, det bubblar i hela mig av uppdämd lycka. Det är roligt att åka till jobbet och det är härligt att komma hem. Mitt liv har äntligen börjat röra på sig ett nytt steg i livet. Tack ni som varit min hejaklack och sett till att jag aldrig kollat bakåt utan i hela den här processen rört mig framåt. Just nu, precis just nu är livet helt perfekt <3

Bjuder på en toaselfie från toaletten i Ledsjö kyrka när vi sjunger på trettondagen.

Det var lättar att säga nej

Idag landade en tanke som nog snurrat så länge jag kan minnas, om några dagar är jag inbjuden att gå på en mammafest där en utav mina vänner är huvudperson. För hennes skulle vill jag verkligen närvara för att visa att man finns och glädjas tillsamman med henne men det är otroligt stort men i hela grejjen. I samband med dessa tillställningar verkar det som om det är kutym att det ska lekas.
Det här är är för mig en stor bromskloss för jag blir alldeles kall inombords och blir smått panikslagen när det vankas sällskapspel, quiz eller liknande.

Sen jag kan minnas har jag fått höra att jag inte har det bästa humöret när ett spel inte går den väg jag vill, det sådde ett frö att jag inte är bra på det och nu i vuxen ålder är det enklare att tacka nej, gå eller skylla på något annat. igår upprepade en kollega att det är okej Martina du är ju ändå inte bra på det så du kommer säkert på någon anledning att slippa undan. vilket resulterade i det här inlägget.

Mycket lek kommer i minnes fragment och visst jag har haft kul när jag lekt med mina vänner men jag minns även lekar där jag valde att inte vara med då jag upplevdes för stor, inte tillräckligt snabb. nu är frågan ska jag utmana mig själv på lördag och hänga på eller stå vid sidlinjen och betrakta det jag i mitt stilla sinne kallar spektakel…..