Chiapudding

Ett alternativ i frukostväg. Testade det här på mig och pappa imorse. Han gav tummen upp och tyckte att det var mättande och enkelt att äta. Han åker super tidigt till jobbet och då är det perfekt att äta frukost som görs iordning kvällen innan.

Basen i receptet är

  1. 2,5-3 msk chiafrön
  2. 2-3 dl mjök av valfrisort (Laktosfri, med laktos, soja m.m).
  3. och någon form av smaksättare, t.ex. vaniljpulver, kanel, kardemumma, blåbär, jordgubbar.
  4. Mixa fröna och mjölken noga och låt sedan stå i kylen under natten.

Det här gången använde jag vanlijpulver, blev en god vaniljsmak på puddingen men imorgon tar jag nog kanel, det kan nog komma att bli gott även kardemumma är jag sugen på att testa.

Missade att ta en bild innan jag åt upp den så imorgon lovar jag ta en bild på puddingen.