I helgen sov jag & Gustav över hos Hanna och Marcus, vi var på matfestivalen tillsammans. Så på söndagsmorgonen skuttade jag upp tidigt för att baka frukostbullar.
Rotade runt en stund bland deras torrvaror och hittade tillslut allt som krävdes för att baka.
Slarvig som jag är tog jag aldrig en bild på dem för de slank ner alldeles fort fort men här kommer receptet.
*8 dl vetemjöl
*2 dl gramhamsmjöl
*2 dl havregryn
*3 msk bakpulver
*1 krm salt
*2 dl mjölk
*2 dl vatten
*2 msk olja
*1 ägg
Blanda torrvarorna, gör ett hål i mitten och knäck i ägget, blanda väl och tillsätt sedan resten av vätskan. Kan behövas med mjöl men pytsa i tills du får den konsistens du önskar. Rullar 12 st bullar som du lägger på en smord plåt. In i ugnen i 15 minuter på 200 grader. Serveras varma!